جراحی لاغری تا چه مقدار موفقیت آمیز است؟

به گزارش وبلاگ ورزشی ها، افرادی که دچار عارضه اضافه وزن و چاقی هستند، ممکن است به منظور کاهش وزن سریع خود به سمت جراحی های لاغری بروند. یکی از این جراحی ها بای پس معده نام دارد.

جراحی لاغری تا چه مقدار موفقیت آمیز است؟

جراحی بای پس معده شامل جداسازی قسمت فوقانی معده است که به طور مستقیم به روده کوچک وصل شده است. هدف از این جراحی کوچک تر کردن سایز معده است.

این روش اجازه می دهد تا فرد پس از خوردن میزان کمی غذا احساس سیری کند.

جراحی بای پس معمولا بر روی افرادی که دچار چاقی شدید هستند و با روش های دیگری نتوانستند این معضل را رفع نمایند، انجام می گردد.

افرادی که این جراحی را انجام می دهند، دچار چاقی مزمن هستند، بدین معنی که حداقل 100 پوند یا حدود 45 کیلوگرم اضافه وزن دارند و در بیشتر موارد مبتلا به دیابت نیز هستند.

بعضی مطالعات نشان داده اند که این عمل جراحی باعث تغییر در سلیقه خوردن و اولویت های خوراکی فرد می گردد و این امر موجب می گردد تا فرد در جهت لاغری پیش برود.

محققان مطالعه خود را بر روی 195 شرکت نماینده با شاخص توده بدنی بیش از 30 (سنجشی برای مقایسه وزن و قد یک فرد) انجام دادند که همه آنها قصد داشتند این جراحی را انجام دهند یا قبلا انجام دداه بودند.

تغییر اولویت ها و سلیقه های غذایی و تاثیر آن بر کاهش وزن

محققان از شرکت نمایندگان خواستند که اولویت های غذایی و سلیقه های طعمی خود را قبل و بعد از جراحی با استفاده از متدی به نام خود ارزیابی مانیکین تعیین نمایند. خود ارزیابی مانیکین واکنش های لذت یک فرد در مواجهه با یک غذای خاص را ارزیابی می نماید.

در این ارزیابی، داوطلبان به غذاهای مرتبط با 5 مزه اصلی (شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی)، و به 4 بوی متمایز، که دوتای آنها مربوط به غذاها می شد(قهوه و موز) و دوتای آنها که مربوط به غذا نمی شد(گل رز و بوی بنزین) واکنش نشان دادند.

بعلاوه داده های مربوط به شاخص توده بدنی (BMI) هر شخص قبل و بعد از جراحی جمع آوری شد.

به طور شگفت انگیزی، تعیین شد شمار قابل توجهی از شرکت نمایندگان که قبل از جراحی از مزه هایی مانند غذاهای فست فودی مانند پیتزا لذت می بردند، بعد از جراحی سلیقه آنها بیشتر به سمت غذاهای سالم تر مانند سالاد تمایل پیدا کرد.

غذای مورد علاقه بیشتر داوطلبان قبل از جراحی سیب زمینی سرخ نموده، همبرگر، پیتزا و بستنی بود، اما بعد از جراحی غذای مورد علاقه آنها برای مثال به سالاد تغییر پیدا کرد. 20 درصد از شرکت نمایندگان گفتند که غذای مورد علاقه آنها سبزیجات است.

آن دسته از افرادی که بیان کردند بعد از جراحی سلیقه آنها تغییر پیدا نموده است، توانستند وزن بیشتری را کم نمایند.

گذز از شیرینی به تلخی

یکی دیگر از یافته های مجذوب کننده نشان داد افرادی که بعد از عمل از بوی قهوه بیشتر لذت می برند نیز تمایل به کاهش وزن بیشتری داشتند.

بر اساس فرضیه محققان، از آنجا که قهوه و سبزیجات دارای عطر و طعم تلخی هستند، بعضی از سلایق و ترجیحات مربوط به طعم غذاها در شرکت نمایندگان از غذای شیرین (همراه با غذاهای چرب) قبل از عمل به غذاهای تلخ بعد از عمل تغییر پیدا نموده است.

با این وجود، در طول زمان، افراد تمایل داشتند دوباره به همان سلیقه های عطر و طعم قبلی که قبل از عمل جراحی داشتند، برگردند. بعلاوه فرایند کاهش وزن آنها بعد از گذر زمان کمتر از دوران اولیه بعد از جراحی بود.

با اینحال بعضی متخصصان هنوز تاکید می نمایند که این جراحی برترین روش برای وادار کردن به کاهش وزن در بسیاری از افراد مبتلا به چاقی است و همجنین شرح می دهند که بیشتر افراد بعد از این جراحی، رژیم و برنامه های سالم تر غذایی را در پیش می گیرند.

مردم معتقدند که بیشتر افراد چندی پس از جراحی بای پس دوباره وزن قبلی خود را به دست می آورند، اما این تفکر درست نیست. هشتاد درصد از افراد پس از جراحی بای پس وزن پایین خود را حفظ می نمایند. پروفسور دیلورنزو از دانشگاه بیانگموتون نیویورک می گوید: در حال حاضر در طب غربی، این جراحی موثر ترین روش برای درمان چاقی است.

منبع: فوت و فن / medicalnewstoday.com

به "جراحی لاغری تا چه مقدار موفقیت آمیز است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جراحی لاغری تا چه مقدار موفقیت آمیز است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید