تشخیص سم کشنده آب با گوشی همراه

به گزارش وبلاگ ورزشی ها، محققان به تازگی دستگاهی را ساختند که با اتصال به گوشی های تلفن همراه سموم موجود در آب را تشخیص می دهند.

تشخیص سم کشنده آب با گوشی همراه

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی وبلاگ ورزشی ها، اگر شرایط محیطی مناسب باشد، شمار جلبک های سبز- آبی به سرعت افزایش می یابد؛ اکثر گونه های این جلبک ها بر روی سطح آب شناور می شوند و لایه ای به نام شکوفه های جلبک سبز-آبی را به وجود می آورند که این شکوفه ها می تواند با فراوری سمی به نام سیانوتوکسین برای انسان ها و حیوانات مضر و کشنده باشند.

براساس گزارش نیواطلس، مسئولان برای آنالیز نشانه های اولیه شکوفه های جلبکی در دریاچه ها و رودخانه ها، نمونه هایی از آب را به آزمایشگاه ها می فرستند اما متاسفانه تا زمانی که این نمونه ها آنالیز شوند ممکن است شکوفه های جلبکی به مرحله ای از رشد برسند که برای عموم افراد خطرناک و هشداردهنده باشد.

از همین رو دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی به سرپرستی چینگ شان وی برای تشخیص زودهنگام این سموم در آب، دستگاهی را طراحی و ساختند که با اتصال به گوشی های تلفن همراه سموم را شناسایی می نماید.

کاربران می توانند به سادگی و با قرار دادن یک قطره آب بر روی تراشه نصب شده بر روی این دستگاه، تصاویری از سموم را بر روی گوشی های خود مشاهده نمایند.

این تراشه به رنگ های دی ان ای تک رشته ای (ssDNA) و مولکولی به نام آپتامبر مجهز شده که اگر مولکول هدفی در نمونه آب حضور داشته باشد، این تراشه باعث فلورسنت (روشن شدن) شدن سموم می گردد؛ همچنین در عرض پنج دقیقه، برنامه نصب شده بر روی گوشی قادر به هشدار حضور 4 نوع رایج سیانوتوکسین هایی به نام های، آناتوکسین A، سیلیندروسپرموپسین، ندولین و میکروکیستین -LR است.

چینگ شان وی سرپرست این مطالعه گفت: فناوری ما قادر به تشخیص سموم در سطح معیارهای کیفیت آب سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا است و هنوز قادر به شناسایی در سطح کیفیت آب سازمان بهداشت جهانی نیست.

لازم به ذکر است؛ محققان در حال حاضر در کوشش برای تقویت حساسیت این سیستم هستند تا برای تشخیص ایمنی آب آشامیدنی مورد استفاده قرار گیرد و همچنین ارزان باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

به "تشخیص سم کشنده آب با گوشی همراه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تشخیص سم کشنده آب با گوشی همراه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید