پیشنهاد هند به ایران: مبادله کالا با کالا
به گزارش وبلاگ ورزشی ها، سفیر هند در تهران از برنامه ریزی این کشور برای در نظر دریافت یک بانک جدید در کنار یوکو بانک به منظور تسهیل در همکاری های مالی بین دو کشور اطلاع داد.
به گزارش اقتصادآنلاین، گدام دارمندرا در دیدار با غلامحسین شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین پیشنهاد داد تا برای پشت سر گذاشتن مسائل بانکی از شیوه مبادله کالا با کالا استفاده گردد.
وی در این نشست ضمن تأکید بر اراده قوی هندوستان برای ادامه همکاری های خود با ایران، مبادله کالا با کالا را راهکار مناسبی دانست و تأکید کرد: با توجه به مسائل بانکی موجود، مبادله کالا با کالا می تواند به عنوان یک راهکار، مورد توجه قرار گیرد.
- تجارت ترجیحی با ایران در برنامه کاری دولت هند قرار گرفته است
گدام دارمندرا، از تصمیم پایدار مقامات هندی برای تداوم همکاری های خود با ایران سخن گفت. بر اساس اظهارات وی در حال حاضر هند درگیر انتخابات و معین دولت جدید است و برای همین سفارت هند در تهران بدنبال رویکردها و روش های جدید در ارتباط با مناسبات خود با ایران است.
وی با اشاره به حجم 14 میلیارد دلاری روابط ایران و هند تأکید کرد: اگر بتوانیم در روند تجارت خود، محصولات جدیدی را اضافه کنیم، حجم مناسبات بین دو کشور افزایش خواهد یافت.
سفیر هند در تهران با توجه به اینکه در گذشته نیز با مسائل مشابهی در بخش بانکی روبه رو بوده ایم، از رایزنی با مقامات یک بانک جدید و استفاده از خدمات آن در توسعه روابط تجاری با ایران اطلاع داد.
وی همچنین از مذاکره با مقامات ایرانی برای در نظر دریافت بندر شهید بهشتی در جهت توسعه روابط تجاری بین ایران و هند اطلاع داد و گفت: با این کار می توانیم سطح روابط دو کشور را ارتقا دهیم. از طرفی تمرکز بیشتر روی بندر چابهار و ظرفیت هایی که در این بندر وجود دارد می تواند در این جهت یاری کار باشد.
دارمندرا مذاکره در خصوص تجارت ترجیحی بین دو کشور را از جمله برنامه های آینده هند در ارتباط با ایران مطرح نمود و اضافه نمود: مبادله کالا با کالا ایده خوبی است که می تواند در دور زدن مسائل بانکی ناشی از تحریم ها علیه ایران به ما یاری کند.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران نیز در این دیدار گفت: با توجه به همکاری های دو کشور در چابهار به زودی شاهد تأثیرگذاری ایران و هند در منطقه خواهیم بود.
وی توضیح داد: با وجود اینکه هنوز مسائل بانکی به قوت خود باقی است و یوکو بانک هند به دلیل فعالیت های انحصاری در ارتباط با تجار ایرانی، موانع زیادی برابر فعالیت های طرف ایرانی به وجود می آورد، ما می توانیم ظرفیت های زیادی برای همکاری های دو جانبه برشماریم.
شافعی با توجه به برنامه ریزی های بلندمدتی که از سوی سران دو کشور اجرا شده است، تأکید کرد: باید سیاست های جدیدی برای تسهیل روابط تدوین کرد. امروز شاهد افزایش تعرفه های وارداتی بعضی کالاهای صادراتی ایران به هند هستیم این در حالی است که همین محصولات در هندوستان یا فراوری نمی گردد یا فراوری آنها در سطح اندکی صورت می گیرد.
به اعتقاد رئیس اتاق ایران ضروری است در خصوص نوع روابط دو کشور از شیوه های جدید استفاده گردد.
وی در ادامه از برنامه تجار افغانستان برای راه اندازی پرواز مستقیم بین مشهد، چابهار و بیرجند اطلاع داد و گفت: بدون شک با راه اندازی این خط هوایی، همکاری های تجاری ایران، هند و افغانستان آسان تر می گردد.
رئیس مجلس بخش خصوصی کشور در ادامه به لزوم همکاری وزارت راه ایران و هند برای سرمایه گذاری در بندر چابهار اشاره نمود و خواهان حل مسائل موجود در حوزه قرنطینه محصولات کشاورزی در ارتباط بین ایران و هند شد.
- برگزاری مرتب نشست های تجاری بین دو طرف
ابراهیم جمیلی، رئیس اتاق مشترک ایران و هند نیز که در این دیدار حضور داشت به بعضی مسائل موجود اشاره نمود و گفت: مقررات هند برای صادرات محصولات پتروشیمی به این کشور محدود نماینده است. در نتیجه مصرف نمایندگان هندی مجبورند احتیاج خود را گران تر تأمین نمایند. در این رابطه راهکارهایی وجود دارد تا منافع دو طرف را تأمین کند.
این فعال مالی همچنین پیشنهاد داد با همکاری اتاق مشترک و سفارت هند در تهران، مرتب نشست های تجاری بین فعالان مالی دو کشور برگزار گردد.
منبع: همشهری آنلاین