نقش فناوری های نرم در توسعه اقتصاد فرهنگی

به گزارش وبلاگ ورزشی ها، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی به تقویت اقتصاد فرهنگی و استفاده از فناوری های نرم در بهبود اشتغال و کسب درآمد تأکید کرد.

نقش فناوری های نرم در توسعه اقتصاد فرهنگی

عیسی علیزاده در حاشیه آئین افتتاح نخستین واحد استانی پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان در گفت وگو با وبلاگ ورزشی ها، اظهار کرد: افتتاح پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در زنجان اقدامی در راستای توسعه اقتصاد فرهنگی است و معتقدیم فرهنگ یکی از حوزه هایی است که می توانیم با استفاده از آن به درآمد برسیم.

وی، اشتغال و استفاده از تکنولوژی های جدید را دغدغه جوانان امروز به ویژه متولدین دهه 70 و 80 دانست و گفت: هدف از ایجاد پارک علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی، استفاده از ابزارهای جدید در حوزه فرهنگ و درآمدزایی است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی یادآور شد: در این مجموعه کوشش می گردد با حفظ و رعایت چارچوب ها و اصول فرهنگی، ابزاری را ایجاد کنیم که به درآمد برسد و این کار مهم تری نسبت به کار صرف فرهنگی است؛ چنانکه اگر برای محصولی هزینه کنید و انتظار داشته باشید هزینه به شما برگردد قطعاً متفاوت کار می کنید. در این صورت حتماً بازار، احتیاج مخاطب و رقبا را می سنجید و محصولی ارائه می کنید که مخاطب بپسندد.

وی با بیان اینکه کشور دچار تحریم و مسائل حوزه مالی است، توضیح داد: اعتقاد ما بر این است که شاید بتوان از لحاظ سیاسی، نظامی و مالی کشور را تحریم کرد، اما فرهنگ تحریم پذیر نیست و امروز چه در بخش گفت وگوی بین ملت ها و چه در بخش رشد فرهنگی، ابزارهای جدید و متفاوت با دهه های گذشته به وجود آمده است.

علیزاده با اشاره به گسترده بودن دامنه فرهنگ اعلام کرد: صنایع دستی، میراث فرهنگی، موسیقی، هنر، پوشش و لباس شامل این بخش می گردد اما این حوزه در موضوعات دینی حساس تر می گردد، چون با رعایت همه موارد گذشته باید این را هم در نظر بگیریم. به عنوان مثال اگر بخواهیم استارتاپی در حوزه زیورآلات برگزار کنیم، ممکن است اگر فقط کار فرهنگی را در نظر بگیریم به یک شکل رفتار کنیم اما آنالیز این موضوع با نگاه دینی کار را پیچیده تر می نماید.

وی در خصوص تفاوت صنایع فرهنگی دینی با غیردینی مطرح نمود: کسی که می خواهد وارد صنایع فرهنگی دینی گردد در عین اینکه صنعت و فرهنگ را می فهمد باید از چارچوب ها و خط قرمزهای دینی نیز مطلع باشد و اینجا hست که این مجموعه ها باید کارگاه های آموزشی مشخصی را بگذارند تا محصولی که فراوری می گردد با ارزش های دینی و هنجارهای عرفی تناسب داشته باشد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه دو آیتم ایده و صبر در موفقیت فعالیت های درآمدزای فرهنگی نقش دارد، توضیح داد: ایده تنها فکر کردن نیست، بلکه فرد باید معلومات داشته باشد تا فکر کند. از طرف دیگر چنین کارهایی زودبازده نیست؛ تجربه کشورهایی که وارد این حوزه شدند، نشان می دهد مرارت در این کار نتیجه می دهد. رسانه هایی همچون ایکنا و وبلاگ ورزشی ها به عنوان زیرمجموعه های معاونت فرهنگی می توانند در جریان سازی فرهنگی این مجموعه ها یاری نمایند.

وی در خصوص پایدارسازی اشتغال و درآمدزایی در این مجموعه ها، توضیح داد: اصل این است که کار شروع گردد؛ وقتی کاری شروع شد، نقاط ضعف و قوت آن شناسایی می گردد و گام نخست این است که ما به این باور برسیم که این کار باید انجام گردد. استفاده از اساتید حرفه ای و مطالعه تجربیات بین المللی می تواند نقش مهمی را در این بخش ایفا نماید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "نقش فناوری های نرم در توسعه اقتصاد فرهنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش فناوری های نرم در توسعه اقتصاد فرهنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید